Most popular products

Forum

No Topic!

Az egészség a konyhában kezdődik.

Wise Food Almond flour 500g

Wise Food Almond flour 500g
Wise Food Almond flour 500g

A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. A mandula liszt számos étel készítésénél használható, főleg az édes ételek süteményekhez, palacsintához.

Details
4 999 Ft
Unit price: 9 998 Ft/kg
Not available for purchase!
Details

A mandulaliszt tulajdonságai

A mandula liszt a mandula finomra őrléséből származik. Ez az egyik legegészségesebb dióféle, igaza szuperélelmiszer. Támogatja az agy működését, serkenti és erősíti a koncentrációt. A mandulaliszt egészséges választás a hagyományos lisztek helyettesítésére. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat, mangánt és cinket is.

A mandula liszt felhasználása

A mandula liszt állaga eltérő a búzaliszthez képest, így sütéshez, főzéshez is másképp használjuk. Számos étel készítésénél használható, főleg az édes ételek süteményekhez, muffinokhoz, palacsintához, gofrihoz.

A mandula lisztet talán kevesek ismerik, mégis egy igazi csoda élelmiszerről beszélünk.

Mit tartalmaz a mandula liszt?

  • Kálium –  Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
  • Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
  • Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
  • Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
  • Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
  • Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
  • Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
  • Réz – A réz elengedhetetlen a zavartalan vérképzéshez, és a központi idegrendszer működéséhez. A réz a kalcium hasznosulásához is nélkülözhetetlen, így fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében és a csontok egészségének fenntartásában. Továbbá szükség van rá a C-vitamint felszívódásához.

 

Átlagos tápérték 100g termékre
Energia

2573 kJ
623 kcal

Zsír 55g
-amelyből telített zsírsavak 5,1g
Szénhidrát 4g
-amelyből cukor 3,1g
Élelmi rost 12g
Fehérje 22g
0g

Tárolás: száraz hűvös helyen

Info
Article No.
WFLIMA05HU
Weight
500 g/pcs
Opinions

Be the first to review this product!